Home Events Tissons des liens, pas des menottes!
Benedicte Moyersoen - Tissons de liens pas des menottes!

Tissons des liens, pas des menottes!

112.000 kraagbandjes, lus voor lus geassembleerd over heel België, symboliseren het aantal mensen zonder legale verblijfsvergunning in ons land. Een gigantisch net dat een symbolisch kunstwerk vormt van ongeveer 700 m2 om de omvang van de uitdaging zichtbaar te maken.
In haar verzet tegen de Belgische en Europese asiel en migratie politiek, bedacht kunstenares  Bénédicte Moyersoen wat er zou moeten gebeuren om migranten die op het Belgische grondgebied arriveren een menswaardig onthaal te bezorgen: de kraagbanden die hen aan handen en voeten binden vervangen door banden die ondersteunen (zoals een vangnet). Dit resulteerde in een collectief kunstwerk, mede ondersteund door heel wat organisaties, o.a.  CNCD (de franstalige afdeling van 11.11.11), Ciré , Vluchtelingenwerk Vlaanderen en honderden vrijwilligers, sinds april 2023. Vanaf 4/4/2024 reist het werk doorheen het land om op 23/6 in Brussel te arriveren, naar aanleiding van de wereld vluchtelingen dag van 21/6. Het wordt een zeer indrukwekkende installatie, waarvan u de hele genese en al een voorproefje kan vinden op de FB pagina van het project.

Deze symbolische actie laat niemand onberoerd en stelt ons in staat om op een constructieve manier te reageren op het huidige migratie beleid. We hopen op een talrijke opkomst om dit werk in Brussel te onthalen.   We weten nog niet hoe lang de installatie hier zal kunnen blijven, mis de kans dus niet om ze te komen bekijken!

Op zondag 23/6 wordt het werk ingehuldigd, van 13:30-15:30. Kom de vele mensen vervoegen die hun verontwaardiging uiten over het lot van vele vluchtelingen in België, over het migratiebeleid in  België; op het programma staan korte getuigenissen en speeches en ook live muziek met Jah Bot!

 

Datum

23 - 30 jun 2024
Expired!

Tijd

13:30 - 17:30
Categorie