‘The Letter’ bij House of Compassion

Op maandag 16 januari keken we online samen naar “The Letter,” een film over de encycliek ‘Laudato Si’ waarin paus Franciscus de dialoog aangaat met activisten uit groepen die onvoldoende gehoord worden op het wereldtoneel: de armen, de inheemse volkeren, de jongeren en wetenschappers die de dieren- en plantenwereld vertegenwoordigen.

Een 100-tal mensen waren aanwezig voor de inleiding door Karel Malfliet. Hij stond stil bij de kern van het discours van paus Franciscus rond ecologie en eindigde met een mooi gedicht. Een gedicht dat de hoop uitspreekt dat ontmoetingen binnen onze universele familie, mogen leiden tot fundamentele verandering.

De presentatie van Karel Malfliet kan u hier nog raadplegen.

Een 70-tal mensen woonden de nabespreking bij. Velen deelden hoe ze de film hebben beleefd. De verhalen van de hoofdpersonages in de film werden als erg ontroerend ervaren. Velen delen een gevoel van onmacht en een frustratie over het weinige dat men als individu kan doen. Tegelijk is er kracht en energie om zowel in het eigen leven, als binnen de bredere samenleving stappen te ondernemen. Sommigen delen slimme manieren om je individuele impact te vergroten, zoals je spaargeld verplaatsen naar een rekening bij een ecologische bank. Anderen maken al plannen voor acties als zélf vertoningen organiseren van de film Laudato Si.

Heb je de film gemist? Of wil je de film graag delen met vrienden en familie? Dat kan. Hij is vrij beschikbaar via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=Rps9bs85BII&t=751s Technische info over hoe je de Nederlandstalige ondertitels kan aanzetten, vind je in de presentatie van Karel Malfliet hierboven.

Wil u meer info over de film of de personen in de film of wil u graag zélf een vertoning organiseren? Dan kan u terecht op de website voor de film: www.theletterfilm.org