Home Events 50 Humans van Abdulazez Dukhan

50 Humans van Abdulazez Dukhan

Tijdens de zomer van 2020 reisde Abdulazez Dukhan naar 10 verschillende steden in België om er 50 vluchtelingen en immigranten te ontmoeten, hun succesverhalen op te tekenen en hen te fotograferen. Hij beoogde hierbij hen geen etiket op te kleven en dat zie je aan de titel van deze tentoonstelling: 50 Humans. De tentoonstelling wil positieve verhalen brengen, daar waar negativiteit soms al te veel van onze aandacht vraagt. De verhalen en portretten tonen de bijdrage van deze mensen aan onze samenleving, ongeacht waar ze vandaan komen en wat ook de kleur van hun huid moge zijn.

De verhalen focussen op drie domeinen: werk, studies en vrijwilligerswerk. Dukhan tracht hiermee integratie te herdefiniëren: Het gaat vooral om kunnen bijdragen. Iemand in zijn veertiger jaren heef andere verwachtingen dan iemand in de twintig. Dat is waarom 50 Humans verhalen brengt van mensen van verschillende leeftijden, maar even goed ook van verschillende genders en verschillende nationaliteiten. Elk van hen draagt op zijn of haar manier bij en elke bijdrage telt.

Over Abdulazez Dukhan

Abdulazez Dukhan is fotograaf en student aan de VUB in Brussel. Enkele jaren geleden, in 2016, startte hij met fotografie terwijl hij vast zat in een vluchtelingenkamp in Griekenland. Hij wilde een ander perspectief brengen op wat er gebeurde en dat is waarom hij het project “Through Refugee Eyes ” creëerde. Vele mensen wereldwijd gaven Abdulazez samen de mogelijkheid om zijn project uit te bouwen: ze zonden hem het materiaal dat hij nodig had en vandaag nog steeds gebruikt. “Ik ben meer dan dankbaar voor alle steun die ik kreeg. Sindsdien zie ik fotograferen als mijn opdracht en verantwoordelijkheid.” Abdulazez Dukhan werkte zowel alleen als samen met organisaties, waar hij ook maar verhalen vond die gehoord moesten worden en andere invalshoeken die moeten worden getoond.

Datum

04 - 29 sep 2021
Expired!

Tijd

11:00 - 17:00
Categorie