Home Events Migrant lives matter – Maandagavond van House of Compassion (webinar)

Migrant lives matter – Maandagavond van House of Compassion (webinar)

Sinds 1995 verloren meer dan 34000 mensen het leven bij het oversteken van de Middellandse Zee om Europa te bereiken. Alleen al in de eerste maanden van 2021 waren ze met meer dan 300, een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ngo’s, VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR en het IOM trekken daarom opnieuw aan de alarmbel. Verontrustend is dat zoek- en reddingsoperaties niet of te laat op gang komen. Coördinatie tussen de verschillende instanties die hulp bieden lijkt zoek.
Charles Heller is co-voorzitter van Migreurop en richtte mee Watch the Med op. Hij legt uit wat vandaag precies aan de hand is en hoe het waken over de Middellandse Zee anders moet: van de bewuste, dodelijke “strategische” keuzes die het EU-agentschap Frontex maakt, tot het criminaliseren van ngo’s die reddingswerk doen.
Naima Charkaoui, auteur, en jarenlang coördinatrice van het Minderhedenforum. Onlangs publiceerde ze het boek “Het open grenzen manifest.” Zij fileert voor ons op zorgvuldige wijze de gangbare argumenten tegen open grenzen. Daarna laat ze ons stilstaan bij goede, verrassende redenen om te dromen van een wereld waarin grenzen – vroeg of laat – open gaan.
Klik hier om u in te schrijven
Agenda
19:00 Inleiding door House of Compassion
19:10 Charles Heller, co-voorzitter Migreurop, mede-oprichter Watch the Med
19:40 Naima Charkaoui, auteur
20:10 Vragen en antwoorden
20:40 Slot
20:45 Voorzien Einde
Dit evenement is tweetalig. Vertaling van het Frans naar het Nederlands en omgekeerd wordt voorzien.

Datum

07 jun 2021
Expired!

Tijd

19:00 - 20:45
Categorie