Home Events De Wereldbeker en de Arbeiders van Qatar – Maandagavond van House of Compassion (webinar)

De Wereldbeker en de Arbeiders van Qatar – Maandagavond van House of Compassion (webinar)

Duizenden arbeidsmigranten uit Zuid-West Azië en Afrika reisden af naar Qatar om er de infrastructuur voor het Wereldkampioenschap voetbal te bouwen. Rapporten van Human Rights Watch getuigden van de barre werkomstandigheden waarin zij moesten werken: onveilige werven, werken in de hitte aan een hongerloon, wonen in krotten en paspoorten die werden afgenomen, waardoor arbeiders jaren in gevangenschap leefden

Luc Cortebeeck, voorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie, reisde persoonlijk af naar Qatar. Hij beschrijft hoe zijn organisatie zich inzette voor de rechten van arbeidsmigranten ter plaatse. De evolutie die volgde was spectaculair: het Kafala-systeem ging op de schop, er kwam een minimumloon en een uitgebreid systeem van inspecties in samenwerking met de overheid.

Emile Franck, Coördinator Perzische Golfstaten en Secretaris Midden-Oosten en Afrika bij Amnesty International (Franstalige afdeling), spreekt over het onderzoek van zijn organisatie dat erop wijst dat er ook na de hervormingen problemen blijven bestaan met hoe arbeiders in Qatar behandeld worden. Hij legt uit hoe Amnesty International de situatie nog verder tracht te verbeteren.

Agenda

19u00 Inleiding
19u10 Luc Cortebeeck van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO)
19u40 Emile Franck van Amnesty International
20u10 Vragen en antwoorden
20u40 Slot
20u45 Voorzien einde

Dit evenement is tweetalig. Vertaling van het Frans naar het Nederlands en omgekeerd wordt voorzien.

Datum

03 mei 2021
Expired!

Tijd

19:00 - 20:45
Categorie