Home Events Boswandeling gegidst door Eloi Glorieux

Boswandeling gegidst door Eloi Glorieux

Eloi Glorieux neemt ons mee op een wandeling van ca 6 km (2u30) doorheen het Zoniënwoud met als thema “Het Zoniënwoud en de klimaatverstoring.”

De zichtbare effecten van de klimaatverstoring beperken zich niet langer tot het smelten van poolijs of het afsterven van koraalriffen. Ook de fauna en flora van het Zoniënwoud hebben er manifest onder te leiden. Tijdens deze wandeling tonen we aan hoe o.a. de monumentale beukenkathedralen van het UNESCO-natuurerfgoedgebied op de opwarming van de aarde reageren, hoe het eerder in blad komen van de beuk de typische voorjaarsbloeiers en ook de reeënpopulatie bedreigt of hoe het vervroegd uitvliegen van vlinders het koolmeesje in de problemen brengt. Er wordt ook stilgestaan bij de adaptatiestrategieën die de bosbeheerders hanteren om het Zoniënwoud klimaatrobuuster te maken.

Eloi Glorieux is natuurgids. Daarnaast was hij Vlaams Parlementslid voor GROEN en werkte hij zijn hele loopbaan als energie- en klimaat campaigner, eerst enkele jaren bij antinucleaire organisaties en  daarna gedurende enkele decennia bij Greenpeace Belgium.

We starten om 14u aan het Rood Klooster, bij de ingang van het Kunstencentrum, te Oudergem.

Schrijf je in op www.houseofcompassion.be/inschrijving

Datum

10 apr 2022
Expired!

Tijd

14:00 - 17:00
Categorie