Home Events Café Révolutionair

Café Révolutionair

Grote maatschappelijke verandering brengen, het lijkt soms onbegonnen werk. Maar wat als een kritische minderheid van de mensen doet wat ze kunnen? Dan krijg je een 25%-revolutie!

Tijdens Café Revolutionair ontdek je wat een 25%-revolutie precies is. We bekijken inspirerende verhalen uit de documentaire “De 25%-revolutie” van Broederlijk Delen. Daarna gaan we rechtstreeks in gesprek gaan met mensen die verandering in gang zetten in Brussel en vér daarbuiten.

  • Buitenlandse initiatieven:

Cinturón Occidental Ambiental is een duurzaamheidsschool in Colombia waar je kan leren over de lokale planten en dieren. Ze brengen de bedreigingen in kaart en ontdekken hoe ze mee zorg kunnen dragen voor hun gemeenschap en de natuur. Sara en haar moeder Sandra uit Colombia zijn campagnegasten van Broederlijk Delen en komen het initiatief voorstellen.

Youth against Settlements is Palestijnse organisatie die enerzijds lokale gezinnen traint in het gebruiken van camera’s en anderzijds een breed publiek van Israëlische burgers, Europese diplomaten en toeristen inlicht over geschiedenis en politiek. Mohanad is sportjournalist en -commentator bij Palestine Sport tv. Daarnaast is hij lid van de stuurgroep van Youth against Settlements. Ook Mohanad is campagnegast van Broederlijk Delen.

  • Brusselse initiatieven: 

Parcelle Fruits-Dupuis is een collectieve moestuin in Anderlecht. Buren sloegen de handen in elkaar om samen aan permacultuur te doen met ondersteuning van het Brusselse gewest. Isabelle legt uit hoe het project tot stand kwam. Een bron van inspiratie voor de Begijnhofwijk?

Tuiniersforum des jardinier is een groep mensen die zich inzet voor het behoud van kostbare stukjes natuur in Brussel, zoals het braakliggend land Josaphat, Donderberg, Moeras Wiels en de rand van het Zoniënwoud. Alessia en Christina vertellen ons over het belang van natuur in de stad, de activiteiten die verschillende collectieven organiseren en hoe je je kan inzetten.

Citizen bike garden is een initiatief uit Schaarbeek waarbij burgers samen met buren een parkeerplaats innemen op de weg om er een tuintje en / of een fietsparking aan te leggen. Na aandacht in de media, kreeg het initiatief navolging op verschillende plaatsen in Brussels. Xavier en Leen, die het initiatief verder uitbouwden tot Citizen Spring komen vertellen hoe dat allemaal ging.

Café Révolutionair wordt georganiseerd in samenwerking met Broederlijk Delen.

Schrijf je in op www.houseofcompassion.be/inschrijving

Datum

21 mrt 2022
Expired!

Tijd

19:00 - 21:00
Categorie