Home Events Minder is meer – Lezing en maaltijd

Minder is meer – Lezing en maaltijd

Is een er een economie mogelijk die rechtvaardiger, zorgzamer en aangenamer is? Zouden we die kunnen inzetten om de huidige ecologische crisis een halt toe te roepen? En hoe zou die economie er dan uitzien?

Lieve Herijgers, Directrice van Broederlijk Delen, brengt een inspirerende visie op de economie van morgen. Een postkapitalistische economie, waarin we afstappen van overheersing en steeds verdere ontginning. Een economie waarin we evolueren naar meer wederkerigheid en regeneratie. Hierbij legt ze uit hoe Broederlijk Delen deze visie de komende jaren in de praktijk zal brengen.

Aansluitend stellen zich drie bedrijven voor die de nieuwe manier van denken reeds toepassen:

COLLECTMET is een initiatief van Cultureghem tegen voedselverspilling. Samen met een team van vrijwilligers zorgt coördinator Elvis voor sensibilisering van de marktkramers en de bezoekers. Zij zamelen ook onverkocht fruit en groenten in en delen die uit aan mensen die ze nodig hebben.

Tournevie is een gereedschapsbibliotheek in Maelbeek. Gereedschap behoort tot de aankopen die niet vaak worden gebruikt. De gereedschapsbibliotheek vermindert de hoeveelheid primair materiaal die nodig is om een groter aantal gebruikers van dienst te zijn. Een inspirerend initiatief.

Casablanco is een non-profitorganisatie die al 17 jaar actief is in de sector van de sociale economie. De doelstelling is tweeledig: de sociaal-professionele integratie, voornamelijk in de bouw, van personen in moeilijkheden op de arbeidsmarkt en de verbetering van de leefomgeving in het Brussels Gewest, voornamelijk in achtergestelde wijken.

Prometheus is een onderneming die strategisch advies verstrekt aan ondernemingen in de maakindustrie. Na meer dan tien jaar bij Volvo Construction te hebben gewerkt, komt Nele Van Campfort, mede-oprichtster van Prometheus, op tegen ‘geplande veroudering’: een praktijk waarbij producenten hun producten snel stuk laten gaan, zodat mensen gedwongen worden sneller een nieuw exemplaar te kopen. Het “producten als een dienst”-model biedt een antwoord op deze kwestie.

Schrijf je in op www.houseofcompassion.be/inschrijving
We organiseren dit evenement samen met Broederlijk Delen.

Datum

02 apr 2022
Expired!

Tijd

11:00 - 14:00
Categorie