Home Events Opening en Expo ‘Meer kunst, minder vooroordelen’

Opening en Expo ‘Meer kunst, minder vooroordelen’

Naar aanleiding van het thema ‘psychische kwetsbaarheid en discriminatie’ stellen we een tentoonstelling voor op het raakvlak tussen kunst en psychische kwetsbaarheid.

Dat raakvlak is breed: kunstenaars zijn vaak kwetsbaar en kwetsbaar is vaak creatief; kunst creëren en kunst beleven zijn krachtige middelen tegen tal van kwalen. Kwaliteitsvolle kunst vormt tevens een krachtig tegengif tegen vooroordelen.

KAOS vzw werkt samen met kunstenaars, al dan niet met een psychische kwetsbaarheid. KAOS steunt hen om hun werk te realiseren en aan het publiek te tonen via tentoonstellingen, performances, debatten, concerten enz.

De speerpunt van KAOS is de artistieke residentie in de psychiatrie, waarbij een kunstenaar artistiek onderzoek doet in het KAOS-atelier, in ontmoeting met de psychisch kwetsbare medegebruikers van het atelier. Deze persoonlijke contacten monden vaak uit in vriendschap, vruchtbare artistieke samenwerking en uiteindelijk maatschappelijke uitstraling.

In de kunstwereld brokkelt de grens tussen “insiders” en “outsiders” af. In de bredere maatschappij vormen vooroordelen ten opzichte van psychische kwetsbaarheid jammer genoeg nog steeds een stevige uitdaging. KAOS zet kunst in tegen dit stigma.

De tijdelijke tentoonstelling die U kunt bezichtigen is samengesteld uit beeldend werk en teksten van kunstenaars met en zonder een psychische kwetsbaarheid.

Credits

Kunstenaars: anonyme, Milou Abel, Myrvat Al-Chami, Nico Beddeleem, Florian Bijloos, Paule Buschop, Marcos Castro, Denis Nathalie, Erika De Stercke, Fabienne Dragonetti, Krijn Hermans, Baka Kitsune, Greet Langen, Louise Limontas, MU², Project Dotremont, Sarah&Charles, Félix Michael Schepens, ST, Erik Thys, Tristan, Frank Van Den Houte, Benjamin van Walle, Thomas Van De Walle, Paul Vincent, Ignace Wouters, Anne-Sophie.

Curatoren: Fabienne Dragonetti, Mike Michiels, Erik Thys.

Met dank aan: Psycho-Sociaal Centrum St.-Alexius Elsene, Club Antonin Artaud, UilenSpiegel vzwen alle vrijwilligers van House of Compassion.

Praktisch

Kom deze kunstwerken ontdekken:

  • (mits inschrijving) tijdens de vernissage op 3 september (13u aansluitend na het evenement rond dit thema ‘het kan anders’ om 11u) of
  • van dinsdag tot zondag (11:00-17:00) tot en met eind oktober.

Datum

03 sep 2022 - 30 okt 2022
Expired!

Tijd

maandag gesloten
11:00 - 17:00
Categorie