Home Events Vooruit in de strijd tegen armoede!

Vooruit in de strijd tegen armoede!

** Opgelet!   dit evenement vindt plaats in Het Anker (op 500 m van House of Compassion) **

Van november tot februari stellen we het thema “Ongelijkheid” centraal bij House of Compassion. Wereldwijd neemt de ongelijkheid toe, zo rapporteerde Oxfam eerder dit jaar. In deze wake geven we het woord aan mensen die concrete manieren aanreiken om de strijd tegen ongelijkheid en armoede consequent door te zetten:

 • Christa Matthys (Brussels Platform tegen Armoede) – memorandum 2024 aan de beleidsvoerders 
  • Dit memorandum bevat aanbevelingen geformuleerd door de mensen in armoede uit de 8 Brusselse ‘verenigingen waar armen het woord nemen’, verenigd in het Brussels Platform Armoede (BPA)
  • Het wordt voorgelegd aan alle politieke partijen en kandidaten die opkomen tijdens Europese, federale en regionale verkiezingen in mei 2024 en tijdens de provincieraads, gemeenteraads- en districtsraadsverkiezingen op 13 oktober 2024. Het heeft als doel dat de nieuwe bestuursploegen de sociale grondrechten van mensen in een kwetsbare positie veiligstellen en hen garanderen dat zij volwaardig aan de samenleving kunnen deelnemen. Mensen in armoede oogsten immers wat het beleid zaait.
 • Celine Graas  (Forum Bruxelles contre les inégalités)
  • presenteert de resultaten van indringende studie over niet-begeleide minderjarigen zonder papieren rond het Zuidstation
 • Filip Keymeulen (Diognes vzw) is auteur en straathoekwerker
  • in zijn roman ‘Alhambra’ laat hij de lezer Brussel zien vanuit het standpunt van een straatbewoner … de rauwe werkelijkheid overtreft de fictie ruimschoots
  • vanuit zijn ruim 15jarige ervaring als straathoekwerker rijkt hij zijn visie aan.

Na deze uiteenzettingen volgt een korte vragen ronde en debat, om af te sluiten met de gebruikelijke maaltijd aan de lange tafel.

Deelname is gratis, mits inschrijving: www.houseofcompassion.be/inschrijving

Datum

03 feb 2024
Expired!

Tijd

11:00 - 13:00

Locatie

Het Anker
Marcqstraat 25, 1000 Brussel
Categorie