Home Events “We zijn er!” van Mohammed Amine

“We zijn er!” van Mohammed Amine

Sinds eind januari bezetten mensen zonder wettig verblijf de Begijnhofkerk in centrum Brussel. Mohammed Amine (16) verblijft er met zijn moeder. Geraakt door wat hij om hem heen hoort, start hij met het optekenen van de verhalen van vrouwen in de kerk. Een fotografe die er vaak langskomt, leent hem later een fototoestel. Zo begint Mohammed Amine met het maken van zijn allereerste reportage. Zijn foto’s brengen het leven tijdens de bezetting en ook de boodschap van de actievoerders sprekend in beeld.

De tentoonstelling “We zijn er!” ontleent zijn titel aan het protestlied van de actievoerders. Hoe zeer ook misbruik wordt gemaakt van hun situatie, en hoe zeer hen hun rechten ook ontzegd worden. Ze zijn hier en ze kunnen niet genegeerd worden.

Deze tentoonstelling werd gerealiseerd met steun van House of Compassion. Dank aan Machteld Van den Camp voor de vertaling van het Nederlands, aan Jean-Claude De Blander voor de taalcorrecties en aan Sihame Jebari Serroukh voor de grafische vormgeving.

Dank ook aan De Markten voor het verlenen van de expositieruimte.

Waar? Traphal van De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel.

Wanneer? Elke dag van 9u00 tot 17u00, nog tot en met 17 juni.

Datum

07 mei 2021 - 18 jun 2021
Expired!

Tijd

Elke dag tussen 9u00 en 17u00.
09:00 - 17:00

Locatie

De Markten
Categorie