Unieke gelegenheid voor uitwisseling met film- & theatermakers

Komende maandag ontvangen we Michael De Cock en Dorothée Van Den Berghe in House of Compassion: een unieke gelegenheid om live uit te wisselen met deze bekende, geëngageerde film- en theatermakers.

Droom je net als ik van een theaterstuk over de bezetting van de Begijnhofkerk of een roman of film over de strijd van mensen zonder papieren, kom dan zéker nu maandag naar House of Compassion. Wie weet kunnen we samen deze twee mooie mensen op ideeën brengen.

Michael De Cock
Als journalist logeerde Michael De Cock ooit in de Brusselse Begijnhofkerk om de realiteit van mensen zonder papieren beter te leren kennen. “Zij profiteren niet van ons, maar wij van hén” kopte hij toen in Knack. Zijn uitgesproken engagement bleek later ook uit uit zijn artistiek werk. Zo toerde hij onder meer Europa rond met een theaterstuk over vluchtelingen waarbij hij het publiek opsloot in een vrachtwagen. Onder zijn impuls als artistiek leider programmeerde de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) baanbrekende stukken als “Mawda,” over de peuter in België die stierf door een politiekogel. En eveneens onder zijn beleid ging KVS een duidelijke koers varen met méér plaats voor minderheden, zowel in het publiek als op de planken. “Alleen verbeelding kan ons redden,” vindt Michael De Cock en dat is wat hij met zijn kunst ook tracht te doen.

Dorothée Van Den Berghe
Dorothée Van Den Berghe is een Brusselse filmregisseur en scenarioschrijver. Ook haar werk getuigt van een uitgesproken sociaal engagement. Zo leefde zij geruime tijd in een kraakpand in Nederland, een ervaring die haar inspireerde tot het maken van de film My Queen Karo. Haar meest bekende film, Meisje, sleepte meerdere prijzen en nominaties in de wacht.

> Schrijf je nu in voor de film Aller/retour met uitwisseling met Michael De Cock en Dorothée Van Den Berghe: www.houseofcompassion.be/inschrijving