Home Events Tentoonstelling Picaflores

Tentoonstelling Picaflores

In Zuid-Amerika zijn het voornamelijk de inheemse volkeren die schreeuwen om gerechtigheid voor Moeder Aarde, hun bestaansreden. Als geen ander begrijpen zij al eeuwen dat ze zonder respect voor wat hun omringt, het woud, geen overlevingskansen
hebben.
Op de geboortedag van Matahma Ghandi opent Picaflores een tentoonstelling rond het thema ‘De schoonheid van Moeder Aarde’. De tentoonstelling wil in eerste instantie de schoonheid van Moeder Aarde laten zien. Vertegenwoordigers van de Neo-Amazonische kunststijl uit Peru nodigen ons uit haar te eren als onze eigen moeder. De stijl omvat enerzijds de realistische weergave van het regenwoud en anderzijds de rijke symboliek van de inheemse volken die hun kosmische visie weergeeft op Aarde en Heelal. Tijdens de opening (op 2/10)  wordt door lezingen en rondleidingen de band gelegd met het gedachtengoed van Ghandi:

De aarde bezit genoeg om in ieders behoefte te voorzien maar niet genoeg voor ieders hebzucht.

Picaflores.org is een non-profit organisatie die wereldwijd een concrete en structurele impact creëert op het vlak van duurzaam leven en produceren. Ondersteund met wetenschappelijke inzichten worden projecten en initiatieven met handen en middelen geholpen om zelfvoorzienend te kunnen opereren. Daarnaast worden projecten rond natuurbescherming en bewustwording daarvoor geïnitieerd en gesteund. Tonkiry, het kunstexpositie-project voor de kwetsbare ecosystemen is hiervan een voorbeeld.
Deze expositie is een non-profit project dat geheel ten goede komt aan de Cerrado in Brazilië, de longen van onze Aarde. De Cerrado is een 45 miljoen jaar oud ecosysteem in Brazilië dat al voor meer dan 50% is verwoest door intensieve monocultuur voor de export, vooral soja voor (onze) veevoeders.

Urenschema

Zondag

14:00 - 17:00

Datum

02 - 30 okt 2022
Expired!

Tijd

maandag gesloten
11:00 - 17:00

Locatie

House of Compassion
Categorie